Cashback

Cashback begynner å bli større og større i Norge. For å generere enda mer bonus kan du kombinere netthandelen med å handle via Kickback.no. eller ViaTrumf. Da er det muligheter for å hente inn enda mer bonus på kjøpet ditt. F.eks om du handler på Zalando.no kan du få 6% tilgodeskrevet til din Kickback konto.

Hotels.com er et av de mer lukrative eksemplene. Her kan du få eurobonus på Amex kortet ditt. 8% tilbake med ViaTrumf, hotels.com rewards netter og hvis du er riktig heldig, bonuspoeng i hotellets lojalitetsprogram.

Companion Ticket

En av de største fordelene med Amex er companion ticket (CT). Dette er en "billett" man opptjener om man omsetter for over 100.000kr i løpet av et kalenderår. Dette gjør det mulig å ta med seg en person gratis på reise betalt med Eurobonus-poeng. Eller så kan man velge å dra alene, og betale 50% av eurobonuspoengene. Reglene er mange og kompliserte. Det kan leses mer om her. En bruker på Flyprat har og laget en god blogpost om hele prossesen.

PayPal

Mange nettsider aksepterer ikke Amex som betalingsmåte. Det deritmot mange gjør er å akseptere PayPal som betalingsmåte. Så ved å koble ditt American Express kort opp mot din PayPal konto, kan du f.eks handle på Apple.com sine nettsider.

Skatter og Avgifter

Når man tar ut en bonustur betaler man skatter og avgifter + fuel surchage (YQ). For å regne ut dette for din reise kan man enten bruke ITA Matrix og sette opp en lik rute. Når du har valgt reisen din vil du komme til en ny side som informerer hvor mye som er "fare bucket" og hvor mye som er avgifter. Eller så kan du ta en titt i dette Excelarket som en annen bruker på Flyprat har laget.

Uber

Uber er en av de som tar Amex. Jeg fortrekker i hvert fall å ta de fremfor taxi. Både her hjemme, men også i utlandet. Du kan registrere deg via denne linken så får vi begge 60kr i avslag på neste tur.